woensdag 7 mei 2014

Vegetarische groenteschotel met aubergine en courgette

Door: Ilse


~ Dit keer heb ik zelf een receptje bedacht voor een vegetarische groenteschotel. Ik had enorm veel zin in aardappel en aubergine en dus besloot ik deze twee te combineren. 

De ingredienten die ik heb gebruikt zijn:

- een halve aubergine
- een halve courgette
- 5 aardappels (4 grote en een kleintje)
- geraspte kaas
- peterselie
- 1 oranje paprika
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook (optioneel)
- zout & peper
- olie


Kook de aardappels met schil en al voor ongeveer 10 minuten. Snijd ondertussen de aubergine en courgette in blokjes, de paprika in reepjes en de ui in ringen (en eventueel de knoflook in kleine blokjes). Als de aardappels klaar zijn giet je ze af, en daarna snijd je ze in plakjes.



De oven verwarm je voor op 225 graden. Nu komt het leukste: de ovenschotel inrichten *yay* 
Giet eerst een klein beetje olie onderin de ovenschaal, en zorg dat dit verdeeld is over de hele bodem.
Hierna beleg je de bodem met plakjes aardappel. Daarbovenop komen de blokjes courgette en aubergine. Strooi hierover flink wat peper en zout voor de smaak. 
Daarna leg je de uienringen en de paprika erop, en als laatste nog een laag met aardappelplakjes.


Tot slot strooi je de geraspte kaas over de schotel, en maak je het geheel af met wat peterselie. Zet het hierna 20 minuten in de oven op 225 graden. 


En voila: een super lekkere en gezonde vegetarische groenteschotel! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten